Bilinmesi ve Uygulanması Gerekenler


Size daha iyi hizmet verebilmemiz için lütfen kurallara uyunuz!

Kira Kontratınızı/Tapunuzu Yönetime kimlik fotokopinizle birlikte ulaştırmalısınız. Kiralama işlemi vekil tarafından yapıldıysa vekâlet ekte verilmelidir.

Yönetime vereceğiniz iletişim bilgileri güncel olmalı ve herhangi bir değişiklikte güncellemelidir.

Güvenlikten temin edeceğiniz Bilgi Formu; eksiksiz ve okunaklı bir şekilde doldurulmalıdır.

Resmi evraklarda yer alacak olan, ofisinize ait adres bilgilerine buttim.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Buttim kompleksinde merkezi havalandırma sistemi mevcut olduğundan ofislerde patlayıcı madde (tüp vb.), kokuya neden olan yemek, kimyasal ürünlerin bulundurulması ve ses çıkaran işlemlerin yapılmasına müsaade edilmemelidir.

Ofislerde yapılacak tadilatlarda mutlaka Buttim Teknik İşletme Müdürlüğü’ne bilgi verilmelidir. Fancoil ve yangın detektörlerinin yeri kesinlikle değiştirilmemelidir.

Ofislerde boya ve tadilat işleri yapılacaksa, saat 18:00’den sonra başlamalıdır. (Plazada ses ve kokuya sebep olan tadilatlar sadece hafta sonu yapılmaktadır). Boya yaparken su bazlı boyalar tercih edilmelidir. Ofis tadilatından çıkan moloz, tadilatı yapanlarca atılacaktır.

Ofisiniz boş ise; elektrik ve varsa suyu kapatılmalıdır. Elektrik açma/kapamada şahsen 444 66 46/3 aranacaktır.

Ofise ait abonelikleri (elektrik, telefon, internet v.b) ; kira kontratı / tapu ile ilgili birimlerde kendi üstünüze yaptırmanız gerekmektedir.

Devlete ve Belediyeye ait ödenecek her türlü vergiden, kiracı / mal sahibi mesuldür (çevre, emlak, reklam v.b). Yarım (1/2) m2’yi geçmeyen ışıksız tabelalar vergiden muaftır.

1774 sayılı kanunla bildirimi zorunlu olan “İşyerinde çalışanların kimlik bildirimleri”nin Buttim’in bağlı bulunduğu Demirtaş Polis Karakoluna yapılması gerekmektedir.(Demirtaş Karakolu 27145 85).

Aidatlarınızı ilgili ay içerisinde yatırmalısınız. Aksi takdirde Kat Malikleri Kanunu Gereği % 5 gecikme zammı uygulanmaktadır. Aidatın üç ay üst üste ödenmemesi halinde icra takibi başlatılmaktadır. Aidatlarınızı buttim.org.tr adresinden kredi kartıyla veya tarafınıza bildirilen banka hesap numaralarına yatırabilirsiniz.

Dükkân ve atrium önlerine malzeme çıkartılması, acil kaçış yollarının kapatılması ve komşuları rahatsız edecek şekilde gürültülü, koku çıkartan işlemler yapılmaması gerekmektedir. Kurallara uymayanlar yönetimimiz tarafından uyarılmakta ve yasal işlemler yapılmaktadır.

Kapalı otoparktan yıllık bir hizmet bedeli karşılığında faydalanabilirsiniz. Her ofisin 2 araçlık kart hakkı olup, verilebilecek diğer kartlar Kapalı otoparkın doluluğuna göre iptal edilebilir. LPG’li araçların kapalı otoparka girmeleri kesinlikle tehlikeli ve yasaktır.

Güvenlik Müdürlüğümüz, Özel Güvenlik Yasasına göre görev yapmakta olduğundan yasa gereği kişiler üzerinde duyarlı kapıdan geçirme, detektörle çanta ve paket kontrolü ile kapalı otopark girişlerinde otolar üzerinde ayna ile kontroller yapılmaktadır.

Buttim Kompleksin açılış-kapanış saatleri Çarşı Binasında 07:00-20:00 , Plazada Binasında 07:00-22:30’dur. Kapanış saatleri dışında tüm kapılar kapatıldığından içeride bulunan esnaf ve müşterilerin giriş ve çıkışları güvenlik personelimize bilgi verilmek sureti ile saat:24.00’e kadar arka kapılardan yapılmaktadır.

 

Akşam 24.00’den sonra çalışılacaksa gün içinde Yönetime yazıyla müracaat edilerek müsaade alınması gerekmektedir. Pazar Günleri Komplekse girişler sadece imza ve kimlik kontrolü ile E Blok Zemin kat Güvenlik kamera odasından gerçekleştirilmektedir. Pazar Günü çalışma saatleri 08.00/20.00 dir.

Ofise ilk taşınma sürecinde, Temizlik Müdürlüğümüze ait 5053 no’lu telefona haber vererek, ofisin makineyle kabaca yer temizliğinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Çöpünüz günde bir defa Temizlik Müdürlüğümüzce alınmakta ayrıca bir adet çöp kovası da temin edilmektedir.

Buttim’den dışarıya taşınma işlemi mutlaka mesai saatleri içerisinde yapılması gerekmektedir. Mesai saatleri dışındaki taşınmalarda yönetimden mutlaka taşınabilir belgesi alınması zorunludur.

Kapalı devre televizyon sistemimiz 24 kanal Analog 100 kanal gerekli ekipmanlarla dijital olarak hizmet vermekte olup kanallar tespit edilirken sakinlerimizin görüşü alınmıştır.

Çay ocaklarının vermiş olduğu hizmet, bulundukları kattaki belirlenmiş olan dükkânlarla sınırlı olduğu için, sakinlerimiz sadece bağlı bulunduğu çay ocağından hizmet alabilir.

Her büromuzda 1 dahili, 4 harici telefon hattı bulunmaktadır. Harici hatlar Telekom’ a ait olup arıza ve bakımı Telekom tarafından yapılmaktadır. Dahili Santral ve hatların bakım ve onarımı teknik servisimizce yapılmaktadır.

Yasa gereği kapalı alanlarda sigara içilememektedir. Sigara içilme yasağına tüm sakinlerimizin uyması ve misafirlerini de uymaya zorlaması gerekmektedir. Ofiste görülecek şekilde asılmış yasal uyarı yazısının kanunen olması gerekmektedir (Uyarı yazısını yönetimden temin edebilirsiz). Yasağa uymayanlar hakkında zaman zaman Sağlık Müdürlüğünce gönderilen ekipler tarafından işlem yapılmaktadır.

Havalandırma sistemimiz ısıtma ve soğutmalar çalıştığında %30 temiz %70 iç hava dolaşımı ile çalışmaktadır. Hava ölçümlerimiz yetkili firmalara yaptırılmakta standartlar dâhilinde olmasına dikkat edilmektedir.

Buttim içi reklam alanları; merdiven alınlıkları ve asansör yanındaki alanlar olup, yıllık kiraya verilmektedir. Konuyla ilgili 5120 den Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.

BUTTİM YÖNETİMİ
Yönetim Dahili Hatları

 

Güvenlik 49 49
Arıza Bildirim 46 46 – 47 47
Temizlik 50 53
Muhasebe 51 16
Halkla İlişkiler 51 20
Yönetici Asistanı 51 11 /6