BUTTİM’den Elazığ’a yardım tırı yola çıktı

BUTTİM, Elazığ’da yaşanan deprem felaketinin ardından depremzedelere ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım malzemelerini tırla kente gönderdi.

 

Geçen hafta Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanında başlatılan yardım kampanyalarına BUTTİM de destek verdi.

BUTTİM sakinlerine yapılan yardım çağrısının ardından toplanan ihtiyaç malzemeleri, tırla yola çıktı.

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, Türk milletinin böylesi günlerde birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğini belirterek, Edirne’den Kars’a başlatılan yardım seferberliğine BUTTİM olarak destek verdiklerini söyledi.

Şengül, “Elazığ’da depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Biliyoruz ki mevsim itibariyle depremzedeler zor durumdalar. Bizler de onların bir nebze de olsa yaralarını sarmak üzere bir kampanya başlattık. BUTTİM sakinlerine verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Bölgede ihtiyaç duyulan yorgan, battaniye, ısıtıcı, gıda gibi ihtiyaç kalemlerinden oluşan yardım malzemelerimizi bugün tırla Elazığ’a gönderiyoruz. Ülkemizde böylesi bir afetin bir daha yaşanmamasını diliyoruz” dedi.